Zabawki dla dzieci
forum o dzieciach dla rodziców dzieci Dziecko a wychowanie
Radości :) i Problemy (:
Forum o dzieciach dla rodziców dzieci.

Dziecko wychowanie, radości i problemy dorastającego dziecka. Forum dla rodziców małych i dużych dzieci. Porozmawiaj z innymi rodzicami i podziel się swoją wiedzą. Forum tematy: zdrowie dziecka, ciąża i poród, rozwój, dorastanie i wychowanie dzieci, niemowląta, noworodki, zabawy

Regulamin FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witamy Rodzica na Forum Dziecko: Witamy, Zapraszamy do rejestracji na Forum – uzyskasz pełny dostęp do postów, grafik, linków, komentarzy, ShoutBox. Sprawdź zostaniesz na dłużej.
Chore dzieci w przedszkolu !

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziecko Forum dla rodziców: dzieci, ciąża i poród. Strona Główna -> Przedszkolaki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sole
forumowy płód
forumowy płód

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 7:40 am    Temat postu: Chore dzieci w przedszkolu ! Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie wszystkich.Piszę tutaj po raz pierwszy,ponieważ potrzebuję porady Smile Moja córcia od września 2007 uczęszcza do przedszkola,w marcu tego roku skończyła 5 lat.Niestety przedszkole i związane z tym choróbska to dla nas wielki koszmar.Najdłużej córka chodziła ciągiem przez tydzień i choroba.Cały miesiąc luty i kwiecień nie chodziła.W ubiegły poniedziałek dałam ją znowu i zobaczymy co będzie,ale czarno to widzę,a teraz napiszę dlaczego.Otóż jest jedna dziewczynka która jest notorycznie chora.Nie widziałam jej jeszcze zdrowej.Miesiąc temu poprosiłam ją nawet i dotknełam za główkę ,wg mnie gorączka jak nic ,rozpalona na twarzy,kaszląca i kichająca,sama potwierdziła że jest chora.Teraz kiedy przyprowadziłam córkę,patrzę i dokładnie to samo.Pytam jesteś chora,a ona na to że tak,jej brat który też chodzi do przedszkola dzisiaj nie przyszedł,bo wymiotował,to mama pozwoliła mu zostać w domku -tak powiedziało mi dziecko.Na drzwiach do przedszkola wisa kartka jak byk napisane aby nie przyprowadzać chorych dzieci i wisi na guzik.Czy nie uważacie ,że nauczycielka powinna zwrócić uwagę,matce która przyprowadza takie dziecko do przedszkola ? Czy powinnam może jakoś ja zareagować ,ale nie wiem czy coś to pomoże ?
Powrót do góry
martinetka
forumowy płód
forumowy płód

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 7:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj, moja córeczka też od września (2007) chodzi do przedszkola i tak jak twoja ciągle choruje, jest od 3 do 7 dni w przedszkolu a resztę miesiąca w domu i tak od października, teraz też siedzi bo chora. Do przedszkola chodzą dzieci przeziębione (katar, kaszel) jeśli pani widzi że dziecko jest w gorszym stanie to od razu dzwoni do rodziców. Nigdy nie widziałam u niej w przedszkolu tak chorego dziecka ale nas prawie tam nie ma więc może jakieś przeoczyłam. Uważam że panie w waszym przedszkolu powinny jakoś zareagować, przecież ta mała nie dosyć że zaraża inne dzieci to jeszcze sama się bidula męczy, powinna zostać w domu.
Powrót do góry
sole
forumowy płód
forumowy płód

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 8:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to Ci współczuję, ja już wymiękam.Niestety w naszym przedszkolu Panie chyba na to w ogóle nie zwracają uwagi.To nie jest wina tego dziecka tylko rodziców i widać od razu,że dziewczynka się męczy i najchętniej poleżałaby w domku.Nie rozumiem niestety niektórych ludzi.
Powrót do góry
wredi
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 10:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sole nie pozostaje Ci nic innego, jak zgłosić ten fakt o Pani dyrektor owego przedszkola. Uważam, że to nie tylko przegięcie ze strony rodziców, ale także i zaniedbanie, a obok takich spraw nie przechodzi się obojętnie.
Wiadomo, że każde z dzieci musi się jakoś zaklimatyzować w nowych warunkach i z reguły pierwszy rok uczęszczania do przedszkola i tak spędza w większości w domu....Później jednak jest już lepiej....
Jednak to, co się nieraz wyrabia, przeraża mnie straszelnie.....Rodziców chorych dzieci powinno się ściągać z pracy po odbiór ich pociech, aby na przyszłośc nieco się na ten temat zastanowili. Wiem, że czasem naprawdę nie jest łatwo, bo trzeba pracować i nie ma z kim dziecka zostawić.....ale bez przesady....

[img:2c78478d26]http://www.szipszop.pl/tickers/23693.gif[/img:2c78478d26]

[img:2c78478d26]http://www.szipszop.pl/tickers/11638.gif[/img:2c78478d26]
Powrót do góry
sole
forumowy płód
forumowy płód

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jutro właśnie tak zrobię.Rano zwrócę uwagę Paniom które się opiekują dziećmi,a jak to nie pomoże zadzwonię do dyrektora i zobaczymy co będzie dalej.Na pewno dam znać Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziecko Forum dla rodziców: dzieci, ciąża i poród. Strona Główna -> Przedszkolaki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: